VAKIF HAKKINDA

Çanakkale-Tübingen Troia Vakfı 9 Ağustos 2004 tarihinde, Prof. Dr. h.c. Manfred Osman Korfmann tarafından Çanakkale’de kuruldu. 2001 yılında, Tübingen’de tarafından kurulan Tübingen Troia Vakfı’nın kardeş vakfıdır. Tübingen Troia Vakfı, Tübingen’de sürdürülen araştırma, değerlendirme ve yayın çalışmalarını, Çanakkale-Tübingen Troia Vakfı ise Çanakkale’de Troia ile ilgili araştırma, kazı, restorasyon, koruma çalışmalarını desteklemektedir. Ayrıca, vakıf kütüphanesinin açılmasını da sağlamıştır.

Vakfın organları, mütevelli heyeti, yönetim ve denetim kurulunu kapsar. Mütevelli heyeti yirmiüç üyeden oluşmaktadır. Mütevelli heyeti başkanı Prof. Korfmann’ın ve heyet üyesi Prof. Dr. Suzan Erbaş’ın ani vefatları bizi çok üzmüştür. Onları saygıyla anıyoruz. Prof. Korfmann’ın vefatından sonra, Prof. Dr. h.c. Muharrem Satır mütevelli heyeti başkanlığını, Enver Sadık Yılmaz yönetim kurulu başkanlığını görevini yürütmektedir.